6 Ağustos 2014 Çarşamba

PORTAKALLI KEK


Portakallı Kek
Malzemeler


3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1çay bardağı portakal suyu
3/4 su bardağı sıvı yağ
3 bardak un
2 portakalın kabuğu (ince rendeden geçirilmiş)
1 paket kabartma tozuYapılışı
Her zaman olduğu gibi fırını 175 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz ilk iş olarak.
Çırpma kasesine yumurtaları kıralım. Mikserle çırpalım. Üzerine toz şekeri ilave edip 2 dakika kadar çırpalım tekrar. Sıvı yağ, süt ve portakal suyunu ekledikten sonra mikseri çalıştırmadan şöyle bir karıştıralım.
3 bardak unu eleyerek hamura ekleyelim. Rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyelim. Kabartma tozunu da ekleyerek 1 dakikayı geçmeyecek şekilde unlar kaybolana kadar çırpalım.
Kalıbı sıvı yağla yağlayalım ve hamuru kalıba dökelim. Önceden 175 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika pişirelim. 30 dakikanın sonunda keki fırından çıkararak bir bıçakla içinin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Keklerin pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebiliyor.Kekimiz piştiyse fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Ilındığında ise servis tabağına alıyoruz.

Share

1 yorum :

Enter your email address: