6 Ağustos 2014 Çarşamba

PATLAK KURABİYE


Patlak Kurabiye
Malzemeler


1 paket yumuşak margarin (250 gr)
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 su bardağı un
Kurabiyeleri Bulamak İçin;
2 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ince çekilmiş hindistan cevizi
Yapılışı
Yoğurma kabına 1 paket yumuşak Teremyağ, 1 bardak sıvıyağ ve 1 adet yumurtayı alıp,iyice karıştırın.
Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
6 bardak unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Hamurdan misketten biraz büyük parçalar alıp,yuvarlayın ve tepsiye dizin.
Bu ölçüden 2 büyük fırın tepsisi çıkıyor.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derece fırında, üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Kurabiyeler pişerken; geniş bir kaba 2 bardak pudra şekeri ve 1 çay bardağı ince çekilmiş hindistan cevizini karıştırın.
Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz sıcakken;her tarafını pudra şekerli karışıma bulayın.
Kurabiyeleri saklama kutusuna alın ve soğutun.
Muhteşem leziz kurabiyelerinizi çayın yada kahvenin yanında sevdiklerinize ikram edin.Afiyet bal şeker olsun.

Share

2 yorum :

  1. Ellerinize sağlık ..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Tarifi okumadan önce cupcake gibi pişirdiniz sandım ama sunum için kağıt kapsüllere koymuşsunuz herhalde :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Enter your email address: