
Patlak Kurabiye
Malzemeler
1 paket yumuşak margarin (250 gr)
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 su bardağı un
Kurabiyeleri Bulamak İçin;
2 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı ince çekilmiş hindistan cevizi
Yapılışı
Yoğurma kabına 1 paket yumuşak Teremyağ, 1 bardak sıvıyağ ve 1 adet yumurtayı alıp,iyice karıştırın.
Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
6 bardak unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Hamurdan misketten biraz büyük parçalar alıp,yuvarlayın ve tepsiye dizin.
Bu ölçüden 2 büyük fırın tepsisi çıkıyor.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160 derece fırında, üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Kurabiyeler pişerken; geniş bir kaba 2 bardak pudra şekeri ve 1 çay bardağı ince çekilmiş hindistan cevizini karıştırın.
Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz sıcakken;her tarafını pudra şekerli karışıma bulayın.
Kurabiyeleri saklama kutusuna alın ve soğutun.
Muhteşem leziz kurabiyelerinizi çayın yada kahvenin yanında sevdiklerinize ikram edin.Afiyet bal şeker olsun.
Ellerinize sağlık ..Sevgiler..
YanıtlaSilTarifi okumadan önce cupcake gibi pişirdiniz sandım ama sunum için kağıt kapsüllere koymuşsunuz herhalde :) Elinize sağlık.
YanıtlaSil